Peste 800 de familii de albine din Roșcani și Trifești, afectate de erbicidările neanunțate din zonă

albineiasiAsociația Crescătorilor de Albine din România, filiala judeţeană Iaşi a anunţat că în dată de 31 mai s-au efectuat acţiuni de erbicidare pe raza comunelor Roşcani şi Trifeşti, din judeţul Iaşi, fără ca apicultorii să fi fost anunțați în prealabil pentru a-și putea închide și proteja familiile de albine .
Potrivit legilor în vigoare, Primăria are obligaţia de a anunţa apicultorii în scris cu cel puţin 5 zile înainte de a începe stropirile.
Erbicidările au afectat peste 800 familii de albine  din zonă, potrivit reprezentanților Asociației Crescătorilor de Albine.
Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Iaşi au fost în zonă  în data de 31 mai 2013 şi au recoltat probe pentru a putea stabili cu exactitate ce s-a întâmplat cu familiile de albine din cele două localități ieșene.

Citește și
1 Comentariu
  1. THIS WEBSITE spune

    I really like your blog.. very nice colors & theme.
    Did you design this website yourself or did you hire someone
    to do it for you? Plz reply as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got this from.

    cheers

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult