PESTE 700 DE HECTARE DE PĂDURI, AFECTATE DE FURTUNI

Peste 700 de hectare de pădure de pe raza mai multor județe din vestul țării, aflate în administrarea statului, au fost afectate de fenomenele meteo extreme produse în ultima săptămână, arată datele provizorii centralizate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, publicate joi.

Potrivit sursei citate, ca volum mediu a fost vorba despre 460.000 metri cubi de arbori rupți sau doborâți de vânt, din care 246.000 metri cubi sunt reprezentate de doborâturi în masă, adică întreaga suprafață de pădure a fost afectată.

“La un volum mediu de 300 de metri cubi la hectar, specialiștii Romsilva estimează că peste 700 de hectare de pădure au fost doborâte complet. Datele sunt provizorii, având în vedere că inventarierea arborilor afectați este îngreunată de blocarea căilor de acces. Cele mai mari pagube au fost înregistrate la Direcția Silvică Bihor, cu aproximativ 200.000 de metri cubi, Direcția Silvică Arad, cu 85.000 de metri cubi și Direcția Silvică Maramureș, cu 70.000 de metri cubi”, se arată în comunicatul de presă al Romsilva, transmis AGERPRES.

În prezent, echipe ale Romsilva acționează pentru deblocarea căilor de acces și inventarierea arborilor doborâți.

Conform normelor silvice, suprafețele vor fi refăcute de silvicultori, în cazul doborâturilor în masă, unde distrugerile sunt complete, după obținerea aprobărilor legale și după evacuarea lemnului afectat, terenul fiind re-împădurit în cel mult doi ani, potrivit AGERPRES.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole