Peste 70 de concurenți au participat la Transylvania Horse Show 2013

24

cursacai

Peste 70 de concurenți din 19 țări au participat, în acest weekend, la Transylvania Horse Show, cel mai important concurs hipic internațional din România, care s-a desfășurat weekend-ul acesta în satul Prod, la 16 km de Sighişoara.

Cea de-a treia ediţie a Transylvania Horse Show a găzduit trei tipuri de competiţii: Campionatele Balcanice de Probă Completă (Balkan Eventing Championship), Concurs Complet Internaţional (CCI) şi Concursul Internaţional Universitar, “Cupa Naţiunilor pentru Studenţi” (“AIEC Student Riders Nation Cup – România 2013), organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC).
Bulgaria a câştigat Campionatele Balcanice de Probă Completă la Transylvania Horse Show 2013
Miroslav Iliev, reprezentul Bulgariei, a câştigat, cu calul Lazuren, medalia de aur la Campionatele Balcanice de Probă Completă în cadrul celei de-a treia ediţii a Transylvania Horse Show. Locul doi la Campionatele Balcanice 2013, la o diferenţă de 6,08 puncte, a fost ocupat tot de un reprezentant al Bulgariei – Ivan Dobrev, campionul de anul trecut la Balcaniada organizată în Turcia. Reprezentantul României – Victor Bubău, care a reprezentat România la Jocurile Olimpice în 2004 – a ocupat locul 3, cu calul Arcitic.
Loc Călăreţ Cal Ţara Total

1 Miroslav Iliev Lazuren Bul 59,42
2 Ivan Dobrev Solaris Bul 65,50
3 Viorel Bubău Arcitic Rou 67,38

„Este pentru prima oară când Transylvania Horse Show organizează Campionatele Balcanice de Probă Completă, cel mai mare eveniment pentru profesionişti din Balcani şi al patrulea eveniment ca importanţă la scară internaţională, după Jocurile Olimpice, World Equestrian Games şi Campionatele Continentale. România a mai fost gazda Balcaniadei, în 2008, la Sancrai din judeţul Covasna.” a declarat Mihnea Vârgolici, organizatorul şi iniţiatorul evenimentului Transylvania Horse Show.

Campionatele Balcanice de Probă Completă sunt organizate anual, ediţia de anul trecut desfăşurându-se în Turcia, la Eskisehir. Probele din concurs au fost: dresaj, obstacole şi cross-country.

Citește și

Cmentariile sunt închise