24 ianuarie 2022 - 07:47

Peste 7.000 de copii din satele românești au primit cadouri de Crăciun

copil_craciunPeste 7.000 de copii din satele din județele Ialomița, Cluj, Vâlcea, Vaslui, Iași și Dolj au primit cadouri de Crăciun, de la Fundația World Vision International.

În cadrul campaniei ‘Ești om bun, fii și tu Moș Crăciun’ au fost oferite cadouri în valoare de aproximativ 40.000 de euro, din care aproximativ 10.000 provin din fondurile alocate de World Vision Internațional. Printre companiile și donatorii din cadrul acestei campanii se numără: Rompetrol, Stadio, Dr. Reddys, Telekom, Centrul DaVinci, Emerson, Steelcase, ISDC, Freshbyte, msg systems România, UMT CG Software, Evalueserve, Cummins Generator Technologies România, Asociația Hinsehen & Helfen din Germania etc.

‘Campania derulată în perioada sărbătorilor de iarnă se află la cea de-a 25-a ediție și în fiecare an am reușit aducem măcar puțin din spiritul Crăciunului unui număr din ce în ce mai mare de copii din mediul rural, ce trăiesc în pragul sărăciei. Cele mai frumoase amintiri din copilărie sunt legate de sărbătorile de iarnă iar noi facem tot posibilul ca și acești copii să aibă parte de ele’, a declarat Daniela Buzducea, director național World Vision România.

Peste 500 copii din 22 de sate situate în județul Cluj au primit cadouri de Crăciun. Angajații a 13 companii le-au îndeplinit copiilor din mediul rural dorințele așternute pe hârtie și trimise către Moș Crăciun. De asemenea, au fost donate în jur de 50 de sobe în casele din regiunile friguroase și au fost investiții direcționate în proiecte educaționale.

În județul Vâlcea au fost oferite 255 de cadouri — din care 100 de cadouri în cadrul campaniei ‘Fii alături de Moș Nicolae’ copiilor din 4 comunități și 55 de cadouri pentru copiii din maternitatea Vâlcea.

Alte peste 660 de cadouri în valoare medie de 50 de lei ajung în aceste zile în casele copiilor ce provin din familii cu posibilități financiare limitate din județul Ialomița.

La Iași, 667 de copii din comunele partenere World Vision România în programul ‘Un viitor mai bun pentru copiii noștri!’ — Oșești, Pungești, Rebricea, Negrești, Vulturești — celebrează Nașterea Domnului prin concerte de colinde, serbări cu daruri de la Moș Crăciun, programe artistice pregătite pentru părinți, ateliere de creație pentru confecționarea podoabelor și a decorațiunilor pentru brad, desene, picturi, felicitări și ornamente realizate de copii, programe artistice care prezintă datini și obiceiuri.

În Dolj, 4.950 de copii din cele 13 comunități partenere World Vision România în județul Dolj au primit dulciuri din partea fundației, iar prin mobilizarea partenerilor 418 copii de grădiniță și din clasele primare au primit cadouri constând în jucării, dulciuri, rechizite și articole de îmbrăcăminte.

Comments are closed.