Peste 68.000 mii de lei, alocați de Guvern pentru ajutoarele pentru tancuri de lapte

16

vaci21martie

În ședința Guvernului din data de 5 februarie a fost aprobată Hotărâre a Guvernului pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr.859/2013privind acordarea ajutorului de minimis pentru achiziţionarea de tancuri de răcire a laptelui.

”Noul termen pe care asociațiile micilor producători de lapte îl au la dispoziție este o nouă șansă pentru comercializarea producției acestora. Sunt convins ca majoritatea crescătorilor se vor asocia pentru a beneficia de acest sprijin financiar pus la dispoziție de Ministerul Agriculturii. Mai mult decât atât, pentru a veni în sprijinul lor am reușit să încheiem protocoale cu toți procesatorii de lapte pentru preluarea materiei prime colectate în aceste tancuri de răcire”, a declarat ministrul Daniel Constantin, potrivit unui comunicat de presă remis de MADR.Hotărârea adoptată de Guvern stabileşte o nouă perioadă de depunere de cereri inițiale în vederea obținerii avizului prealabil (10 februarie – 15 aprilie 2014) şi prelungește perioada de depunere a documentelor prevăzute la art.11 alin.(2) în HG nr.859/2013, respectiv 20 ianuarie-15 mai 2014.

Valoarea totală a sprijinului financiar este de 68.879 mii lei, iar cuantumul este de maximum 5.000 euro pentru fiecare formă asociativă care a solicitat acest ajutor şi cuprinde costurile aferente achiziţionării, instalării tancului/tancurilor de răcire a laptelui cu o capacitate de maximum 1.000 litri/unitate administrativ-teritorială organizată la nivel de comună, instruirii necesare pentru utilizarea acestuia/acestora, precum şi asigurarea service-ului pentru o perioadă de 12 luni de la instalare.

MADR a cerut implicarea Asociaţiei Comunelor din România – A.Co.R. pentru organizarea crescătorilor de animale şi asigurarea spaţiului necesar instalării tancurilor cu toate utilităţile necesare funcţionării acestora.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise