Peste 40 de percheziții la persoane și firme bănuite de evaziune fiscală

18

politiePoliția Română efectuează, la această oră, 46 de percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Buzău, Teleorman și Giurgiu, fiind vizate locuințele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală, precum și sediile unor societăți comerciale. Peste 170 de polițiști participă la acțiune.

La data de 1 octombrie a.c., 174 de polițiști ai Serviciului de Investigare a Fraudelor și specialiști criminaliști din cadrul IPJ Ilfov, sprijiniți de luptători din cadrul SIAS — IGPR și SAS de la DGPMB și inspectoratele județene de poliție Buzău, Giurgiu și Teleorman efectuează 46 de percheziții domiciliare pe raza județelor Ilfov, Buzău, Giurgiu,Teleorman, precum și a municipiului București.

Operațiunea vizează probarea activității infracționale a mai multor persoane, cetățeni români și italieni, bănuite de comiterea de ilegalități în domeniul comercializării de legume și fructe.

În fapt, în scopul deducerii taxelor și impozitelor către bugetul de stat, cei în cauză ar fi înregistrat fictiv în contabilitatea agentului economic achiziții și vânzări fictive derulate prin 15 societăți fantomă, în perioada decembrie 2013 — august 2014. În acest fel, ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de euro.

27 de persoane vor fi conduse la audieri.

Citește și

Cmentariile sunt închise