3 decembrie 2021 - 15:05

Peste 350 de animale sterilizate gratuit în 11 zile

caine_plajaÎn 11 zile au fost sterilizate, deparatizate şi tratate 354 animale (261 câini si 93 pisici)  în cadrul campaniei de sterilizare gratuita, organizată de Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA) în orasul Topoloveni si comuna Bălilesti.

Campania de sterilizare a fost susţinută de Asociatia ‘Tiere in Not e.V’ din Germania, cu sprijinul căreia au fost sterilizate  2000 de animale (dintre care 90%sunt femele).

O etapă importantă a fost desfăşurată în Balilesti, una dintre puţinele comune din ţară în care toţi câinii cu stăpân au fost microcipaţi cu sprijinul Primăriei, care îşi propune să continue campania începuta de FNPA, din fonduri proprii şi prin atragerea de sponsori.

 

FNPA derulează campanii în localităţile unde nu există ajutor în acest sens şi unde primarii sunt deschişi programului. Totodată, voluntarii acordă periodic sprijin persoanelor care deţin un număr mai mare de animale si celor care nu au posibilităţi financiare ca să le sterilizeze pe cont propriu.

Conform legii, cetăţenii au obligaţia să îşi sterilizeze şi microcipeze câinii, neîndeplinirea acestei obligatii putând conduce la amenzi de până la 10.000 lei.