25 iunie 2022 - 21:00

Peste 26 de miliarde de euro pentru agricultura romaneasca

Colegii nostri de la Ziarul Financiar au analizat care a fost absorbția fondurilor europene. Adică au calculat cât de mulți bani a atras de fapt România de la Uniunea Europeană pentru agricultură de la aderare și până în prezent. Iată ce spune analiza conform declarațiilor ministrului agriculturii.

De la aderarea României la UE, Ministerul Agriculturii a derulat fonduri europene şi naţionale destinate agriculturii româneşti de peste 26 de miliarde de euro, potrivit ministrului Agriculturii, Nechita Adrian Oros. Rata medie anuală a absorbţiei fondurilor este de peste 96%.

„De la aderarea României la Uniunea Europeană, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin APIA, a derulat fonduri europene şi naţionale destinate susţinerii agriculturii româneşti şi fermierilor români de peste 26 de miliarde de euro, având o rată medie anuală a absorbţiei fondurilor de peste 96%”, a afirmat Nechita Adrian Oros, într-un răspuns la o interpelare adresată de către deputatul PMP Marius Paşcan.

 
- Publicitate -

Ministrul Agriculturii a adăugat că, anual, la APIA se depin în medie 900 de mii de cereri de plată. pentru o suprafaţă de aproximativ 9,5 milioane de hectare.

Totodată, Adrian Oros a precizat că există peste 100 de forme de finanţare a fermierilor români.

„Dacă în 2007, APIA derula mai puţin de 10 forme de sprijin destinate fermierilor români, în prezent numărul schemelor şi măsurilor/submăsurilor, pachetelor/subpachetelor gestionate a crescut substanţial ajungând la peste 100”, a conchis ministrul Agriculturii.

sursa: Ziarul Financiar zf.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.