Peste 25.000 de vizitatori la AGRARIA 2014

12

agraria34443Cea de a 20-a ediție a Târgului Internațional pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Zootehnie, AGRARIA, organizată de DLG InterMarketing la Cluj-Napoca, între 24 și 27 aprilie, s-a încheiat cu succes, înregistrând în acest an un record în ceea ce privește numărul de vizitatori — 25.236.

270 de expozanți din 10 țări europene au prezentat o gamă diversificată de input-uri pentru agricultură și zootehnie, pe o suprafață brută de expunere de 20.000 mp.

„Datorăm această ediție a AGRARIA în primul rând expozanților, dar și vizitatorilor. În urmă cu doi ani, AGRARIA și-a încheiat ‘copilăria’, întrucât a împlinit vârsta de 18 ani. Acum, doi ani mai târziu, în anul cu numărul 20, AGRARIA a ajuns cu adevărat la maturitate.” a spus Dl. Bernd Koch, Managing Director al DLG International GmbH (Frankfurt am Main, Germania), în deschiderea expoziției.

Ministrul Daniel Constantin a vizitat standurile mai multor expozanți, de la cei care își prezintă utilajele agricole, la expoziția de animale de rasă (bovine, ovine, caprine, bubaline, cai, ș.a.), standul colectiv al Danemarcei, standul AgroTransilvania Cluster, prezent pentru prima data la AGRARIA, și a discutat cu membri ai Asociației Produs de Cluj.

La standul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, ministrul a gustat din vinul produs de studenți, denumit ‘Star wine’, și le-a acordat premii.

Pe durata celor patru zile ale Târgului AGRARIA, companiile, fermierii, specialiștii, studenții, jurnaliștii și autoritățile din sfera agriculturii au avut prilejul să se informeze despre noutățile tehnologice din domeniu, să încheie contracte sau parteneriate și să dezbată subiecte de actualitate în cadrul unui amplu program de manifestări conexe.

Unul dintre cele mai importante evenimente organizate la AGRARIA 2014 a fost ‘Ziua Fermierului’, eveniment organizat în data de 26 aprilie de către DLG InterMarketing, în parteneriat cu AgroTransilvania Cluster. Cei mai buni fermieri, reprezentând 5 asociații de crescători de animale din județul Cluj — Asociația Crescătorilor de Bivoli din Transilvania,

Asociația Fermierilor Crescători de Bovine Cluj, Asociația Crescătorilor de Ovine Cluj, Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine IJARUL și Asociația Crescătorilor de Păsări de Curte Cluj — au fost premiați.

Evenimentul a fost primul de acest tip organizat de DLG InterMarketing, deschizând calea pentru organizarea unui eveniment de sine stătător care va premia excelența în agricultură.

Față de anii trecuți, la această ediție s-au adunat, într-un spațiu special amenajat, peste 700 de fermieri care au avut ocazia să discute, să facă schimb de experiență, să deguste din bucatele tradiționale românești pregătite special pentru acest eveniment de către fiecare dintre asociațiile prezente, să urmărească un spectacol de muzică populară și să participe la evenimentul principal, premierea celor mai buni fermieri. Fiecare asociație de profil a acordat câte 4 premii, pe categorii: cel mai tânăr fermier, fermierul cu cea mai frumoasă ascensiune în 2013, fermierul senior și PREMIUL DE EXCELENȚĂ.

 

 

Citește și

Cmentariile sunt închise