26 octombrie 2021 - 04:22

Peste 18.000 de cereri la APIA Hunedoara

Un crescător de vaci poate încasa între 824 și 1.221 euro pentru fiecare animal.

apiahunedoara

Cultivatorii de cereale păioase sau crescătorii de animale își pregătesc buzunarele. În această perioadă, APIA pregăteşte plata unui avans important din subvenție. În judeţul Hunedoara, numărul cererilor a trecut de 18.000, cele mai multe dintre ele provenind din zona Bradului și din Țara Hategului.

Potrivit Mesagerului Hunedorean, în baza datelor statistice existențe la APIA Hunedoara, în aproximativ trei ani, efectivele de ovine din judeţ au crescut cu 50 la sută și ca o consecinţă a majorării subvenţiilor. Deţinătorii de ovine beneficiază de ajutorul naţional tranzitoriu de 5,91 de euro pe cap de ovină, căruia i s-au adăugat prin schema cuplată alţi 4,68 de euro. Dar, și aici există o condiționare. Exploatația respectivă trebuie să deţină minimum 150 de ovine.

Crescătorii de animale fac în această perioadă presiuni pentru diminuarea limitei minime de animale – 10 bovine sau 150 de ovine – dintr-o exploataţie agricolă pentru a putea beneficia cât mai mulţi fermieri de subvenţiile europene.