PESTE 130 DE HECTARE DE PĂDURE DIN BISTRIȚA-NĂSĂUD, INCENDIATE

26

Incendiile de vegetaţie semnalate în cursul după-amiezii de luni în localităţile Zagra şi Rebra au produs pagube însemnate pe o suprafaţă de aproximativ 130 hectare, potrivit bilanţului publicat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud pe pagina de socializare a instituţiei.

Intervenţiile pompierilor militari şi ale voluntarilor au fost îngreunate de zonele greu accesibile în care s-au manifestat incendiile şi de vântul puternic.

Pe raza localităţii Zagra au fost afectate aproximativ 120 hectare de vegetaţie uscată de pe păşuni şi circa 6 hectare de litieră, în pădure.

„Fără posibilitatea accesului autospecialelor de intervenţie, pompierii militari de la Secţia de Pompieri Năsăud, alături de SVSU Zagra, Runcu Salvei şi Telciu, dar şi personalul ocoalelor silvice din aceste localităţi (în total 43 de persoane) au acţionat cu mijloace de primă intervenţie (lopeţi, recipiente cu apă etc.) pentru localizarea şi lichidarea focarelor care ameninţau să se extindă pe o suprafaţă mai mare, sub acţiunea curenţilor de aer”, se arată în informarea ISU, potrivit AGERPRES.

La Rebra, un alt echipaj de stingere de la Secţia de Pompieri Năsăud, alături de pompierii voluntari din localitate şi reprezentanţii Ocolului Silvic – în total 15 persoane – au acţionat pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu pe o suprafaţă de un hectar de vegetaţie uscată şi două hectare de litieră, pe un teren accidentat, cu înclinaţie mare, în condiţii de vânt puternic.

Reprezentanţii ISU Bistriţa-Năsăud au reluat apelul către populaţie să respecte măsurile de prevenire a incendiilor de vegetaţie uscată, având în vedere că acestea pot reprezenta o ameninţate pentru fondul forestier şi construcţiile din zonă.

Citește și

Cmentariile sunt închise