Peste 100 de tone de fructe și legume fără documente descoperite de polițiști

13

legumennnn

În urma ultimei acțiuni coordonate de Direcţia de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R. au fost indisponibilizate peste 100 de tone de fructe și legume fără documente legale. De asemenea, polițiștii au constatat 53 de infracțiuni, prejudiciul produs prin comiterea acestor fapte depășind 1.800.000 de lei.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., poliţişti din cadrul D.G.P.M.B.- Serviciul de Investigare a Fraudelor, ai Serviciului Regional de Poliţie Transporturi – Biroul de Investigare a Fraudelor şi poliţişti rutieri, sprijiiți de echipe S.I.I.A.S..

Acțiunea, care s-a desfășurat în mai multe complexe comerciale en-gross din Capitală şi judetul Ilfov, a avut ca scop prevenirea evaziunii fiscale şi a fraudelor intracomunitare, în special în domeniul importurilor şi comercializării de legume și fructe.

Polițiștii au monitorizat şi transporturile din aceste categorii de produse prin amplasarea de filtre, în echipe mixte, compuse din poliţişti de investigarea fraudelor şi poliţie rutieră pe principalele căi de acces în județele Arad, Bihor, Giurgiu şi Călărași.

Au fost verificate 67 de societăţi comerciale, în urma verificărilor preliminare polițiștii constatând 53 de infracţiuni, din care 34 de evaziune fiscală. Prejudiciul total constatat a fost de 1.835.000 lei.

De asemenea, au fost identificate 104 tone de legume și fructe, în valoare totală de  185.586 lei a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate.

Mărfurile au fost indisponibilizate, polițiștii continuând cercetările în vederea stabilirii legalităţii operaţiilor comerciale desfăşurate. (Sursa: amosnews.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise