Peste 100 de femei din regiunea București-Ilfov au început cursurile de calificare prin proiectul Anotimpuri la borcan

34

conservePeste 100 de femei din comunele Dumitrana, Siliștea Snagovului, Vidra, Crețești, Sintești, au început deja cursurile de calificare în producția de conserve din fructe și legume prin proiectul ”Anotimpuri la borcan” din regiunea de dezvoltare București-Ilfov, se arată într-un comunicat al Asociației React,citat de AGERPRES.

Formarea profesională este gratuită, durează 360 ore, iar diplomele obținute sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și de Ministerul Educației.

Obiectivul principal al proiectului ‘Anotimpuri la borcan’ București Ilfov, demarat de Asociația React, este atât promovarea femeii din mediul rural ca persoană activă în câmpul muncii cât și promovarea dezvoltării durabile a comunităților rurale. Astfel, un total de 392 de persoane de sex feminin vor fi formate profesional, dintre care 36 vor fi angajate prin plasarea la angajatori, iar 18 vor fi autorizate ca producători autohtoni.

În cadrul proiectului, vor fi înființate trei centre culinare, dotate modern și avizate igienico — sanitar, care vor sta la dispoziția femeilor înscrise la cursuri, dar și a comunităților, pentru a produce conserve delicioase și pentru comercializarea lor ulterioară.

În acest fel, este susținută dezvoltarea directă a comunităților rurale, femeile nefiind nevoite să se mute sau să facă naveta la oraș în vederea obținerii unui venit pentru familiile lor. Comercializarea de murături, gemuri, compoturi etc., produse după rețete tradiționale, bazate pe fructe și legume din grădinile sătenilor încurajează un stil de viață sănătos și orientarea consumatorilor înspre produse bio.

În perioada următoare, în paralel cu derularea cursurilor de formare, continuă activitatea de informare și recrutare la nivelul regiunii. În proiect se pot înscrie persoanele de sex feminin, cu domiciliul în mediul rural din regiunea București—Ilfov, absolventă a minimum opt clase, fără venit.

Asociația React este o organizație neguvernamentală, creată în 2006 pentru a veni în sprijinul actorilor societății civile prin proiecte ample, durabile, cu impact în comunitățile vizate. Organizația activează în trei domenii — sănătate publică, educație și integrare socială, are cinci sucursale în care lucrează mai mult de 30 de angajați și peste 200 de voluntari.

Citește și

Cmentariile sunt închise