Peste 100.000 de kilograme de fructe și legume și 35.000 de kilograme de produse de carne, indisponibilizate de polițiști

41

SONY DSCAproximativ 114.000 de kg. de legume și fructe și 35.300 de kg. de mărfuri din categoria carne și produse din carne congelate au fost indisponibilizate de polițiști în urma controalelor efectuate la mai multe complexe comerciale și depozite din județul Ilfov și municipiul București.

Ofițerii specialiști din cadrul Direcției de Investigare a Fraudelor, împreună cu polițiști ai Serviciilor de Investigare a Fraudelor din cadrul DGPMB și IPJ Ilfov, în colaborare cu Direcția Rutieră și Direcția de Poliție Transporturi, au verificat 40 de societăți comerciale din cadrul mai multor complexe comerciale din București și Ilfov.

De asemenea, au fost monitorizate, prin amplasarea de filtre rutiere, pe principalele căi de acces în Capitală și în județul Ilfov, transporturile de mărfuri de import intracomunitare, în special de carne, produse din carne congelate, legume-fructe și obiecte ornamentale.

Polițiștii au indisponibilizat în vederea confiscării, 114.000 de kg. de legume și fructe, în valoare de 570.600 lei și 35.300 de kg. de mărfuri din categoria carne și produse din carne congelate, în valoare de 710.000 lei, a căror proveniență legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidențele contabile ale societăților verificate.

Totodată, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 139.620 de lei.

În urma unei percheziții la un imobil din București a fost identificată și ridicată în vederea cercetărilor o instalație artizanală pentru fabricarea băuturilor alcoolice (compusă din butoi bere, furtune tip perfuzie, seringi).

Poliția Română a declanșat, la data de 18 noiembrie a.c., o acțiune de prevenire a evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu carne, legume, fructe și obiecte ornamentale.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise