Peste 1.000 de litri de vin neconform, confiscaţi de Poliţie

20

vinuridd3Peste 1.000.000 de litri de vin neconform sau impropriu consumului au fost indisponibilizați de polițiștii de investigare a criminalității economice, în urma acțiunii desfășurate ieri de Poliția Română.

Au fost verificate 16 puncte de lucru, din patru județe, ale unor societăți ce desfășoară activități economice în domeniul vinului.

În zilele de 20 și 21 ianuarie a.c., Direcția de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române desfășoară o acțiune, în județele Buzău, Bacău, Neamț și Vrancea, pentru prevenirea și descoperirea ilegalităților ce se comit în domeniul producerii și comercializării vinurilor și a produselor viti-vinicole.

Ieri, echipele de control au verificat 7 agenți economici, la 16 puncte de lucru ale acestora.

În urma controalelor, polițiștii au indisponibilizat 1.004.800 de litri de vin, dintre care 843.600 de litri de vin alb și 161.200 de vin roșu, care, în urma analizelor, s-a constatat că este neconform sau impropriu consumului ori comercializării.

Din întreaga cantitate indisponibilizată, 13.289 de pet-uri de un litru și doi litri erau pregătite pentru a fi comercializate populației.

Activitățile continuă și în cursul zilei de astăzi, fiind efectuate verificări și cu privire la realitatea și corectitudinea înregistrărilor financiar contabile, aprovizionarea cu materii prime și materiale, în special struguri și recipiente pentru ambalarea produselor finite, stocurile de produse existente și beneficiarii mărfurilor comercializate.

Concomitent, polițiștii de investigare a criminalității economice continuă verificările și în alte județe, unde agenții economici verificați au comercializat vinuri și produse viti — vinicole.

La acțiune participă 35 de polițiștii de investigare a criminalității economice, împreună cu specialiști din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Citește și

Cmentariile sunt închise