Pesta porcină se extinde. 18 focare noi, într-o săptămână

În România, sunt active 130 de focare de pestă porcină africană, în momentul de față, anunță Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Doar în ultima săptămână au fost înregistrate 18 focare noi şi 11 cazuri noi la mistreţi.

În intervalul 11-17 iunie, au fost înregistrate 18 focare noi de PPA, după cum urmează: cinci în judeţul Bihor, 3 în judeţul Teleorman, câte două în Buzău, Cluj, Dâmboviţa şi Hunedoara şi câte un focar în Sălaj şi Satu Mare. Cazurile raportate în cazul porcilor mistreți sunt distribuite astfel astfel: patru în Bacău, două în Sibiu şi câte unul în Bistriţa-Năsăud, Dâmboviţa, Hunedoara, Maramureş şi Satu Mare.
 
În paralel, în aceeaşi perioadă, au fost stinse 30 de focare de PPA: zece în judeţul Gorj, câte 4 în judeţele Giurgiu şi Sălaj, 3 în Iaşi, 2 în Constanţa şi câte unul în Alba, Bacău, Bihor, Buzău, Cluj, Mureş şi Timiş. De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, în 31 iulie 2017, şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.755 de cazuri la mistreţi, în 41 de judeţe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreţi se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lor.
 
Potrivit ANSVSA, în 17 iunie erau active 130 de focare de pestă porcină africană (PPA), dintre care două focare în exploataţii comerciale şi două focare în exploataţii comerciale de tip A, fiind afectate 35.238 de porcine.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole