PESTA PORCINA AFRICANA CONFIRMATA DE I.D.S.A. SI IN JUDETUL TELEORMAN

71

Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală București (I.D.S.A.) – Laboratorul Național de Referință pentru Pestă Porcină Africană (PPA) a confirmat prezența virusului acestei boli în probele prelevate din resturi de cadavru de porc (os lung) găsite într-o zonă situată în extravilan (pădurea Slobozia Mândra).

Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Centrul Local de Combatere a Bolilor Teleorman s-a reunit pentru adoptarea planului de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea PPA, precum și pentru adoptarea zonelor de restricții.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că nu știe dacă ferma fiului său, care este situată în Teleorman, este afectată de pesta porcină, afirmând că, nefiind angajat al fermei, nu a discutat cu fiul său acest subiect, scrie Mediafax.

”Nu am discutat (cu fiul meu, Valentin – n.r.) . Încă nu sunt angajat acolo, deci nu am discutat. Nu mă ocup eu de ea. Neavând bani de acolo, neavând salariu de acolo, nu e preocuparea mea”, a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus că vede ”rău” tot tot fenomenul generat de virusul pestei porcine.

”Îl văd rău. Îl văd rău tot fenomenul, adică prezența peste porcine în România, nu numai în Teleorman”, a mai afirmat Dragnea.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult