Perspective bune pentru porumbul românesc! Ce prețuri vedem ACUM în Portul Constanța

Prețul porumbului urmează în continuare traseul cotațiilor grâului pe bursele internaționale în ultimele zile, cu mici fluctuații generate de situația imprevizibilă din piață. Cu toate acestea, în piața fizică, prețul de azi rămâne static și similar celui din ultima vreme.

Potrivit lui Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole și fondator AGRIColumn, porumbul românesc arată bine în ceea ce privește piața internațională, datorită calității sale superioare față de cel din Rusia sau Ucraina. Astfel, perspectivele de preț pentru perioada următoare sunt bune.

”Piața porumbului identic urmează cursul pieței grâului, urcă și coboară zilnic dacă vorbim de indicațiile bursiere, însă în piața fizică rămâne static la nivelul de 265 euro/tonă. Cu alte cuvinte, porumbul are susținerea despre care vorbeam. Faptul că România are porumb, dar nu dorește să vândă, este un argument pentru perioada de timp viitoare, pentru că Ucraina și Rusia nu au calitate. Ucraina mai are și handicapul pe care îl cunoaștem, faptul că trebuie să aștepte 20-30 de zile în Istambul pentru inspecție”, a precizat Cezar Gheorghe în Agrojurnal, la Digi24.

În ceea ce privește celelalte mărfuri agricole, orzul se vinde astăzi în jurul valorii de 245 euro/tonă, în timp ce floarea soarelui a ajuns la 555-560 de dolari/tonă în Portul Constanța. Dacă vorbim despre rapiță, aceasta se vinde cu 510-520 de euro/tonă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole