20 mai 2022 - 07:08

PERICOL în culturile de porumb și floarea soarelui! Dăunătorul care DISTRUGE tot

Fermierii din sectorul vegetal duc lupte grele cu dăunătorii în această perioadă. Condițiile meteorologice din ultimele zile sunt prielnice pentru apariția acestora, iar atacurile în unele culturi sunt masive.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, fermierul Aurel Pană a vorbit despre Tanymecus dilaticollis, unul dintre cei mai periculoși dăunători pentru culturile de porumb și floarea soarelui. Potrivit specialistului, atacurile din această perioadă sunt exagerate, iar fermierii trebuie să intervină de urgență pentru a-și salva culturile.

”E o problemă pe care aș vrea să o amintesc. Este un atac exagerat de Tanymecus în perioada aceasta, care retează și porumbul și floarea soarelui, ținând cont că am avut derogare pe neonicotinoide. Am întâlnit fermieri care fac trei tratamente, nu știu ce să mai facă. Numai combinația de substanțe active mai poate să rezolve ceva, monitorizare zilnică. Sunt fermieri care întorc culturile, seamănă din noul floarea și porumbul. E un atac exagerat.

După ploile acestea s-a format o crustă, noaptea a fost frig, Tanymecus se ascunde la frig sub această crustă, la prânz e cald, iese la suprafață și rade tot. Astfel, trebuie atenție mare și la tratamentele fitosantiare; întâi recomand o sapă rotativă, să spargă crusta, să iasă afară insectele și să facă un tratament și de sistemic, și de contact în același timp”, a precizat fermierul Aurel Pană pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.