22 ianuarie 2022 - 12:52

Percheziții în 4 județe la persoane bănuite de furt, tâlhărie și braconaj

politieMai multe percheziții sunt efectuate miercuri de polițiști pe raza a patru județe, într-un dosar în care mai multe persoane sunt bănuite de furt calificat, tâlhărie calificată, braconaj cinegetic și braconaj piscicol.

„La data de 28 octombrie, polițiști ai Direcției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 20 de percheziții, pe raza județelor Ilfov, Călărași, Prahova și a municipiului București”, informează un comunicat al IGPR .

Perchezițiile sunt efectuate la sediile și domiciliile mai multor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat, tâlhărie calificată, braconaj cinegetic și braconaj piscicol, totodată fiind bănuite și de comiterea de activități infracționale în domeniul economic, precum și de încălcare a normelor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor.

De asemenea, sunt puse în executare 20 de mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracțiuni.

„În urma cercetărilor efectuate de polițiști, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, a reieșit faptul că, în perioada 2012 — 2015, persoanele în cauză ar fi comis, în formă continuată, infracțiuni de vânătoare și pescuit ilegal, sustragere de animale și comercializarea frauduloasă a cărnii acestora după sacrificare, toate faptele fiind comise inclusiv prin utilizarea de violențe și amenințări”, se arată în comunicat.

La activități participă peste 140 de polițiști ai Direcției Ordine Publică, Direcției de Investigare a Criminalității Economice din IGPR, Inspectoratelor de Poliție Județene Ilfov, Călărași și Prahova, precum și ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR. (Sursa: AGERPRES)