Pepinieră de puieți, amenajată din fonduri europene

Investiția se ridică la 3,6 milioane lei și ar putea produce anual 100.000 de puieți pentru împădurirea versanților “cheliți” cu drujba.
pine-394246_1280
Primăria Brașov a reușit să amenajeze cea mai mare pepinieră din țara. Această se întinde pe aproape două hectare și este amplasată în cartierul Nouă. Anual, aici se vor produce 100.000 de puieți ce vor fi folosiți la împăduriri. Investiția municipalității brașovene este realizată din fonduri europene. Administrator este Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt (RPLPK), iar puieții vor fi folosiți atât pentru reimpăduriri, cât și pentru extinderea suprafețelor impădurite.
„Este un proiect important pentru noi deoarece eficientizează gestionarea fondului forestier, iar Regia Kronstadt nu rămane doar la stadiul de administrare a pădurii, ci își diversifică activitatea. Sper că peste patru ani, când această pepinieră va începe să producă, tot ceea ce inseamnă plantări în pădurile din proprietatea municipiului, dar și din interiorul orașului, să se facă doar cu puieți obținuți de Regia Kronstadt, iar în timp să ajungem unul dintre cei mai importanți producători pentru întreagă zonă“, a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru.
Puieții care vor fi produși la nouă pepinieră sunt molid, larice, fag, gorun, paltin de munte, brad, pin. Amenajarea acestei pepiniere era necesară pentru că municipalitatea să nu mai fie nevoită să cumpere puieți pentru impădurirea fondului forestier pe care îl are în proprietate. În maximum patru ani, RPLPK va putea valorifică anual peste 100.000 de puieți, din care 20% soiuri foioase, iar 80% răsinoase. Valoarea investiției a fost de 3.651.282,98 lei plus TVA. 60% din fonduri provenind de la Uniunea Europeană, iar 40% din bugetul Primăriei Brașov.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole