Pepenele galben: explozia sanatoasa de vitamine

16

In supermarket-uri sau in piata diversitatea soiuriloe de pepene este mare. Pepenele galben poate fi usor recunoscut dupa culoarea de un galben intens si este un fruct potrivit ca si gustare racoritoare si sanatoasa in zilele toride ale verii. 

Datorita continutului ridicat de apa, acest sortiment de pepene contine putine calorii, are insa un gust dulce si extrem de aromat. Cu toate ca au o cantitate mare de zahara (pana la 10%), pepenele galeben este sanatos datorita vitaminelor si mineralelor.

 

Pepenele galben: bogat in vitamina A

Continutul ridicat de apa de aproximativ 85 – 90% este responsabil de gustul suculent si zemos. Acest fruct este, in special in zilele caniculare ale verii, o sursa delicioasa si racoritoare. In plus, dupa cum spuneam, datorita continutului bogat in apa acest fruct are doar 50 calorii / 100g. Totusi mai multe fata de pepenele verde, care are doar 24 calorii, din cauza faptului ca nu contine atat de mult zahar.

Pe langa vitamina B1, B2 si C pepenele galben contine cu precadere provitamina A. Aceasta joaca un rol foarte important pentru dezvoltarea celulelor insa si pentru vedere. 150 g pepene galben acopera necesarul zilnic de vitamina A, iar aceeasi cantitate acopera necesarul pe o jumatate de zi de vitamina C. pe langa acestea, pepenele galben contine si o diversitate de minerale, pe langa potasiu, calciu, fier, sodiu, magneziu si fosfor.

Citește și

Cmentariile sunt închise