Pensiuni goale de sărbători. Ce aduce anul nou?

Primul Crăciun în pandemie golește pensiunile din stațiunile cu tradiție în petrecerile tradiționale din perioada de iarnă. Căutată pentru liniștea, aerul benefic și apele sărate, dar și pentru mesele îmbelșugate cu bucate tradiționale, stațiunea balneoclimaterică este pustie în această perioadă. pensiuni

Forfota de altădată din Sărata Monteoru a fost înlocuită de o tăcere apăsătoare. În pensiuni, teama falimentului a luat locul veseliei și pregătirilor de altădată. Turiștii lipsesc, iar puținele rezervări care au fost făcute din timpul verii au fost anulate. 

”Sărbătorile vor fi triste. Anul acesta, cu legislația în vigoare, practic noi, ca și  pensiune turistică, cu restaurant, nu avem clienți. Turiștii știu că nu pot petrece, nu se pot distra, nu au voie la un program prelungit. La ora 23.00 trebuie să închidem programul și să trimitem clienții în cameră. La mese distanțare fizică. Maximum șase persoane.

Ori turiștii vin să se relaxeze, să socializeze, iar acum nu pot face asta din cauza restricțiilor. Niciun turist nu-și dorește să petreacă sărbătorile astfel. Luna decembrie era o lună foarte aglomerată și foarte frumoasă în același timp. Aveam petreceri din partea firmelor. Aveam petreceri tematice, cu tăierea porcului, cu Moș Cărciun, ofeream cadouri de Crăciun. Acum e pustiu”, a mărturisit Alina Udroiu, proprietar pensiune.

Turismul este omorât de restricțiile impuse în această perioadă și mai ales de relulile se pot schimba de la o zi la alta. 

”Restricțiile au descurajat potențialii turiști pentru că nevoia de relaxare există. După un an de stat în balcol este normal că lumea își dorește să iasă undeva dar când există teama că vor fi anunțate noi restricții a doua zi, apetitul pentru ieșire în interiorul locuinței e din ce în ce mai mic. Cei mai mulți românni vor alege, cel mai probabil, să petreacă Crăciunul și Revelionul în familie”, a spus Mihai Posedaru.

Încasările din perioada sărbătorilor de iarnă sunt 0, iar asta îi face pe operatorii de turism să se gândească să-ți trimită angajații în șomaj tehnic.

”Suntem la jumătatea lunii decembrie și avem 0 încasări față de anul trecut când aveam toată pensiunea ocupată. Rezervările pe care le-am avut au fost anulate. Clienții m-au sunat și mi-au spus că le este teamă din cauza restricțiilor, că nu vor putea ajunge și nu vor putea petrece din cauza legislației, și atunci toată lumea preferă să stea acasă.

Sunt foarte multe pensiuni care au solicitat șomaj tehnic și probabil vom face și noi asta cât mai curând. Nu mai putem să susținem angajații, încercăm din toamnă să-i plătim, dar în contextul actual în care nu avem nicio încasare, ne este foarte greu”, a punctat Alina Udroiu.

În România, starea de alertă va fi prelungită începând cu 14 decembrie cu încă 30 de zile.

Autor: Marilena Dinu

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole