27 ianuarie 2022 - 04:13

Pensiunea Mama Cozonacilor din Șimon – marele premiu pentru gastronomie la „Margareta de Aur”

Eforturile proprietarilor de pensiuni pentru menţinerea unui nivel ridicat a calităţii serviciilor din turismul rural, au fost premiate de ANTREC România și Revista Vacanțe la țară, care au decernat săptămâna trecută premiile „Margareta de Aur” pentru activitatea pensiunilor în 2014.

„La fel ca şi anii trecuţi, şi în cadrul celei de-a XI-a ediţii, accentul a fost pus pe rezultatele proprietarilor de pensiuni în menţinerea unui nivel ridicat a calităţii serviciilor din turismul rural. Au fost recompensate rezultatele obţinute în păstrarea, evidenţierea şi promovarea datinilor locale, identitatea gastronomică regională, posibilităţi de agrement, amenajarea grădinii etc. Festivalurile marca ANTREC au fost, de asemenea, premiate”, se arată într-un comunicat de presă.

Ca noutate, la ediţia din acest an au fost premiate pensiunile, organizaţiile şi persoanele implicate în fenomenul turistic care au oferit veritabile experienţe de vacanţă.

Pensiunea Mama Cozonacilor din Șimon – Bran a primit marele premiu pentru gastronomie, în timp ce Conacul Brătescu a obținut premiul special „Casă cu stil”.

Premiu special pentru organizarea şcolilor şi taberelor de echitaţie i-a revenit Pensiunii Maggie’s Ranch din Râşnov, iar Complexul Cheile Gradistei din Moieciu-Fundata a primit premiul special pentru promovarea turismului activ/sportiv.

Fundaţia „Michael Schmidt”, patrinată de brașoveanul Michael Schmidt, a obținut marele premiu pentru experienţe de vacanţă – armonizarea programelor turistice cu specificul regional. (Integral pe www.bizbrasov.ro)