Pensiune agroturistică pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, realizată din fonduri europene

fereastraParcul Național Munții Măcinului va avea începând din acest sezon estival prima pensiune agroturistică din județ destinată persoanelor cu dizabilități locomotorii.
Investiția, în valoare totală de 106.000 euro, este realizată din fonduri europene și aparține lui Marian Ilie, angajat al Biroului Management proiecte și informare publică din Primăria comunei tulcene.
‘Nu sunt funcționar public, așa că această investiție nu contravine statutului meu de angajat al autorității comunale. În momentul de față, pensiunea este realizată în proporție de 72% și sper ca în luna iunie să fie deschisă, iar în august cel târziu să obțin acreditarea din partea Autorității Naționale pentru Turism’, a declarat Marian Ilie.
Pensiunea, potrivit sursei, va avea doar trei camere pentru turiști, va fi lipsită de praguri, va avea băile mai late decât cele obișnuite, iar paturile vor fi la înălțimea potrivită pentru o persoană care se mută în el dintr-un fotoliu rulant.
‘Fiind cu dizabilități locomotorii, peste tot unde am fost m-am lovit de bariere de acces. În zona adiacentă agropensiunii care va fi la Cetățuia, sunt șase trasee turistice din Parcul Național Munții Măcinului, însă doar părți din ele sunt accesibile persoanelor cu scaune rulante. Din punct de vedere vizual, zona e perfectă și pentru noi’, a mai spus tânărul.
Chiar dacă a rămas cu dizabilități după ce a încercat să le arate prietenilor aptitudinile de înotător, Marian continuă să iubească Dunărea și afirmă că în această toamnă va participa pe un traseu scurt la Turneul Internațional al Dunării (TID).
‘Comuna noastră găzduiește 40 de evenimente într-un an, iar unul din ele este TID. Până acum, nu am văzut nicio persoană cu dizabilități care să se alăture participanților în caiace, iar pentru mine este o provocare și cu siguranță i-aș face față. (…) Da, o să particip, pe un traseu scurt de o zi’, a menționat Marian. (Integral pe AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole