Penalități pentru depășirea termenului de depunere a cererilor de sprijin

18

constantin_pDepunerea cererilor de plată pe suprafaţă se prelungeşte cu 25 de zile lucrătoare după 5 iunie, însă vor fi percepute penalităţi de 1% pe zi, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, citat de Agerpres. „Conform regulamentelor europene, după termenul limită de depunere a cererilor de plată pe suprafaţă (15 iunie — n.r.), există o perioadă de 25 de zile lucrătoare în care fermierii mai pot depune solicitările, dar cu penalizări de 1% pe zi”, a explicat ministrul Agriculturii.

Ordonanţa de Urgenţă nr 15/2015, publicată în Monitorul Oficial din 3 iunie, notează că „în condiţiile prevederilor art. 13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014, cererile unice de plată pot fi depuse șşi după data de 15 iunie, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 15 iunie”. Agenţia de Plăţi şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început pe 9 aprilie Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2015.

Începând cu data de 26 mai 2015, APIA a început preluarea tuturor cererilor de plată ale fermierilor, inclusiv pe suport de hârtie. Beneficiarii plăţilor sunt fermierii activi persoane fizice şi/sau persoane juridice care desfăşoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori legali ai suprafeţelor de teren agricol şi/sau deţinători legali de animale, potrivit legislaţiei în vigoare (Integral pe fabricadelapte.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise