Paul Anghel (ANPC): Nu am făcut studii în sectorul laptelui în ultimii ani

67

paul_anghel2Falsurile din industria alimentară fac ca mulţi consumatori să se îndoiască de calitatea tuturor produselor. Astfel în ultima perioadă se vorbeşte mult despre un aşa-zis studiu care demonstrează că majoritatea produselor din lapte ar fi “false”. Mai mult, se spune că acest studiu a fost realizat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Totuşi, Paul Anghel, reprezentantul ANPC, a declarat la AGRO TV că în ultimii ani autoritatea nu a realizat niciun studiu despre lapte şi produsele lactate şi că, dimpotrivă, controalele efectuate au arătat că pe piaţă pătrund tot mai puţine produse de proastă calitate.

În aceste condiţii, studiul care a devenit viral pe internet pare a fi el însuşi un fals, nefiind recunoscut de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor. Mai mult, directorul ANPC spune că şi dacă ar vrea să facă asmenea studii nu ar putea din cauză că nu există laboratoare care să ofere rezultatele aşteptate, aşa că informaţiile îngrijorătoare de pe piaţă sunt departe de a fi verificate, potrivit directorului Paul Anghel.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise