Patru eurodeputate din România promovează drepturile femeilor în Parlamentul European, folosind tradiția mărțișorului

19

martisorEurodeputata Viorica Dăncilă, împreună cu eurodeputatele Daciana Sârbu, Claudia Țapardel și Maria Grapini organizează joi, 26 februarie, la Bruxelles, evenimentul ‘Mărțișor Modern’.

Simbolul mărțișorului este folosit de cele patru eurodeputate nu doar pentru a marca începutul primăverii și a promova o tradiție românească, ci mai ales că o modalitate inedită de a relansa dezbaterea referitoare la drepturile femeilor.

Eurodeputatele consideră că darurile cele mai valoroase, de mărțișor și de Ziua Femeii, sunt drepturile care trebuie să le fie asigurate femeilor din România și din toată Europa, de la plata egală pentru munca egală și până la sprijinul social pentru femeile aflate în nevoie. Conform eurodeputatelor, nerespectarea acestor drepturi favorizează sărăcia și blochează dezvoltarea economică și socială a UE.

Tocmai de aceea, în mod simbolic, participantele la eveniment vor primi, sub forma unui mărțișor, un semn de carte inscripționat cu câte un astfel de drept, care reprezintă, de asemenea, și o temă ce trebuie să se afle în atenția autorităților europene, potrivit organizatoarelor.

Concret, ‘mărțișoarele’ simbolice au 8 teme:

1)     Plata egală pentru munca de valoare egală;

2)     Locuri de muncă mai bune pentru femei;

3)     O mai vastă implicare a femeilor în procesul decizional și politic, pentru o reprezentare egală;

4)     Protectia împotriva violentei domestice;

5)     Sprijin pentru femei ca antreprenoare;

6)     Servicii de calitate pentru îngrijirea copiilor;

7)     Sprijin social pentru femeile aflate în sărăcie;

8)     Drepturi de maternitate mai puternice pentru femei.

Citește și

Cmentariile sunt închise