22 octombrie 2021 - 18:57

Patru afaceri pe care poți să le faci la țară cu bani puțini

gaini_curtePerioada aceasta este foarte potrivită pentru începerea unei plantații sau înființarea unei ferme la țară. Iată ce tip de afaceri pot demara cei care au o brumă de bani și doresc să-i investească:

Fermă de capre. Crescătorii de animale spun că bugetul pentru înființarea unei firme ar fi de aproximativ 20.000 de lei, iar banii ar putea fi recuperați din primul an de funcționare. Pentru început ar fi nevoie de aproximativ 30 de capre, ce pot fi cumpărate cu aproximativ 9.000 de lei, scrie greatnews.ro. La costuri inițiale trebuie să intre și pășunea – 6.000 de lei pentru două hectare. De asemenea, trebuie cumpărat și un tanc pentru lapte, care ar costa în jur de 5.000 de lei.

Ferma de găini. Una dintre cele mai prolifice afaceri în domeniul agriculturii ar putea fi o fermă care să producă ouă ecologice. Aveți nevoie de aproximativ 1.000 de metri pătrați de teren; potrivit normelor europene, într-o fermă ecologică, pe un metru pătrat trebuie să fie maxim 6 găini. Ați mai avea nevoie de o hală-adăpost cu aproximativ 800 de locuri de cocoțat și tot atâtea cuibare pentru ouat. De asemenea, mai trebuie să montați adăpători și hrănitori. 1.000 de găini ar produce în jur de 25.000 de ouă, care s-ar vinde la un preț mediu de 0,8 lei bucata. O găină ouătoare costă în jur de 35 – 40 de lei. (Sursa: paginadeagricultura.ro)