Parlamentul European dă cu siguranța alimentară de pământ!

12

carnepaste30Europarlamentarii au hotărât  că veterinarii vor putea declara carnea de porc potrivită pentru consumul uman în urma unei inspecţii vizuale simple în abatoare, fără incizii şi pipăire, ultimele două fiind permise doar în cazul în care datele privind provenienţa cărnii şi inspecţia vizuală sugerează riscuri pentru sănătatea umană sau a animalelor, informează cotidianul Bursa.

Consumul de carne de porc a scăzut în spaţiul european pentru al treilea an consecutiv pe fondul reducerii efectivelor şi creşterii preţurilor, potrivit unui raport al Comisiei Europene. Potrivit documentului, efectivele totale de porcine au scăzut cu 1,3% la nivelul Uniunii, cele mai mari scăderi fiind înregistrate în Germania (-1,6%), Spania (-2,9%), Danemarca (-1,2%), Franţa (-0,6%) şi Italia (-6,6%).

Acest proces a determinat şi o reducere a numărului sacrificărilor cu 1,1% la nivel european în primul semestru din acest an. Conform estimărilor, producţia totală de carne de porc în acest an se va reduce cu 1,2%.
Raportul pe termen scurt al CE privind evoluţia principalelor sectoare agroalimentare se bazează pe opiniile experţilor de piaţă din cadrul Directoratului General pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală al CE, cu ajutorul celor mai noi informaţii disponibile. Documentul este publicat de trei ori pe an, iarna târziu, primăvara devreme şi spre sfârşitul toamnei. (Sursa: fabricadecarne.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise