Parlamentul ar putea vota Legea Apiculturii în cel mult o lună

24

ninis

Potrivit spuselor lui Nini Săpunaru, președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice a Camerei Deputaților, Legea Apiculturii ar putea fi aprobată de către Parlament în cel mult o luna, după întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanții Asociației Crescătorilor de Albine din România (ACA).

„Mai avem săptămâna viitoare o discuție cu celelalte asociații de profil și, după aceea, o punem la punct și o introducem pe ordinea de zi. Aceasta poate să iasă în maximum o lună”, a spus Nini Săpunaru, citat de Business24.

Șeful Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților a precizat că, în Parlament, au fost depuse două proiecte de lege privind apicultura, realizate de asociațiile de profil, iar în derulare se mai află încă un proiect realizat de Ministerul Agriculturii.

Săpunaru are intenția de a trece unul dintre cele două proiecte de legi care sunt deja pe rol în Parlamentul României. Acesta a explicat că, în felul acesta, Legea Apiculturii poate trece mai rapid prin Parlament, în condițiile în care așteptarea variantei de la Ministerul Agriculturii ar mai putea dura trei sau patru luni, iar ulterior să ajungă în Comisii și să fie modificată.

La rândul lor, apicultorii au precizat că cea mai importantă problemă a lor, care ar trebui reglementată în viitoarea lege, este cea a repartizării bazei melifere. (Sursa: recolta.eu)

Citește și

Cmentariile sunt închise