Parlamentarii PNL cer să fie eliminată impozitarea veniturilor din activități agricole pentru persoane fizice

34

fermierParlamentarii Partidului Democrat Liberal depun astăzi o propunere legislativă pentru eliminarea impozitului și contribuțiilor aferente veniturilor din activitățile agricole, silvice și din piscicultură obținute de persoanele fizice.

Potrivit unui comunicat de presă remis de liberali, “prin O.G. nr. 8/2013, Guvernul Victor Ponta a transformat impozitul pe câștiguri din activități agricole, silvice și piscicultură în impozit pe producție și pe pierderi, contrar principiilor fiscale, care se aplică în orice economie de piață.Prin impozitul introdus de Guvernul Victor Ponta foarte mulți fermieri sunt puși în imposibilitatea de a-l plăti, aducându-i în stare de faliment”.

Reglementarea acestui impozit a creat disfuncționalități privind încasarea, fiind ineficient și pentru bugetul statului. Din datele furnizate de Ministerul Finanțelor Publice rezultă că estimările au fost de aproximativ 450 milioane lei, iar încasările au fost de aproximativ 120 milioane lei. “Dacă luăm în considerare și intenția Guvernului de a restitui impozitul persoanelor care au înregistrat pierderi, există un motiv în plus pentru eliminarea acestui impozit”, spun liberalii.

 Daniela Bolog

Citește și

Cmentariile sunt închise