Paradoxul cerealelor: Avem stocuri, dar importăm marfă la foc continuu

Deși fermierii români se plâng de faptul că au rămas cu foarte multă marfă de anul trecut pe stoc, România continuă să importe cereale și oleaginoase chiar și în acest sezon.

În primele 11 zile ale lunii iulie, țara noastră a importat cantități semnificative de mărfuri, printre care se numără grâu și orz, deși recoltele din acest an arată bine la aceste culturi.

Conform datelor publicate de AGRI Column, în perioada 1 iulie – 11 iulie 2023, România a importat aproape 30.000 de tone de porumb, 5.800 de tone de semințe floarea soarelui și 2.700 de tone de rapiță.

De neexplicat este faptul că, în aceeași perioadă, țara noastră a importat peste 3.000 de tone de grâu, 3.700 de tone de orz, chiar dacă fermierii români au recoltat în mare parte cerealele păioase, iar producția la nivel național se anunță bună.

De notat este faptul că, în același interval de timp, România a trimis către export 30.800 de tone de grâu și 36.000 de tone de orz.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole