Paradoxul cerealelor: Avem stocuri, dar importăm marfă la foc continuu

cereale paioase orz pretul cerealelor fermieri pretul orzului, recoltarea orzului

Deși fermierii români se plâng de faptul că au rămas cu foarte multă marfă de anul trecut pe stoc, România continuă să importe cereale și oleaginoase chiar și în acest sezon.

În primele 11 zile ale lunii iulie, țara noastră a importat cantități semnificative de mărfuri, printre care se numără grâu și orz, deși recoltele din acest an arată bine la aceste culturi.

Conform datelor publicate de AGRI Column, în perioada 1 iulie – 11 iulie 2023, România a importat aproape 30.000 de tone de porumb, 5.800 de tone de semințe floarea soarelui și 2.700 de tone de rapiță.

De neexplicat este faptul că, în aceeași perioadă, țara noastră a importat peste 3.000 de tone de grâu, 3.700 de tone de orz, chiar dacă fermierii români au recoltat în mare parte cerealele păioase, iar producția la nivel național se anunță bună.

De notat este faptul că, în același interval de timp, România a trimis către export 30.800 de tone de grâu și 36.000 de tone de orz.

Picture of Ionuț Fîntînă
Ionuț Fîntînă

 NOTĂ  Imaginile folosite au caracter ilustrativ. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Un răspuns

  1. Astea sant niste jocuri ale politicienilor smecheri care vor sa profite pe bursa invarteli mizerabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 ATENȚIE!   Orice comentariu trebuie aprobat de un moderator, de aceea pot apărea întârzieri în publicarea lor. Ne rezervăm dreptul de a respinge sau a șterge parțial acele comentarii care nu respectă o conduită civilizată sau sunt contrare normelor legale de comunicare în spațiul public.

Cele mai citite în ultimele zile

PUBLICITATE

  • Banner KWS

  • © AGRO TV 2025 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.