Parada Taurilor 2014, un succes al Semtest BVN-Mureș

47

parada-taurilor-2În zilele de 3 și 4 octombrie, în organizarea Semtest BVN-Mureș, la sediul din comuna Sângeorgiu de Mureș a avut loc o nouă edițe a ”Paradei Taurilor”, singurul eveniment de acest gen din România, manifestare tradițională dedicată fermierilor, specialiștilor în genetică animală, reproducție și îmbunătățirea raselor, a universităților științifice de profil etc.

La eveniment au participat cca 300 de fermieri din întreaga țară, membri ai mediului academic de specialitate, medici veterinari, autorități locale, precum și o delegație a companiei BVN, din Germania.

Manifestarea a debutat în ziua de 3 octombrie cu un Simpozion științific. Domnul Valer Sician, Directorul General al Semtest BVN-Mureș a deschis lucrările, subliniind evoluția ascendentă a companiei care, în momentul de față, este Nr. 1 în Europa Centrală, exportând material seminal în Germania, Iran, Croația și China. Desigur, în România este primul furnizor de pe piață, acoperind necesarul majorității covârșitoare a fermierilor proprietari de ferme de lapte și carne, dar și de suine.

Detaliind, domnul Sician a evidențiat linia de export deschisă anul trecut în China, acolo unde, foarte curând, se va efectua încă un transport de 50.000 de doze de material genetic a cărui calitate este de nivel mondial. Ulterior, directorul General al Semtest BVN-Mureș s-a referit la Organizarea cursurilor de reproducție, Întocmirea Manualului Operatorului, Înființarea programului de gestiune a datelor de reproducție și I.A., Înființarea și tipărirea Agendei Operatorului. (Integral pe fabricadelapte.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise