6 decembrie 2021 - 16:48

Păpădia, planta cu cel mai puternic efect detoxifiant

papadia_plantaPăpădia este o plantă originară din Grecia şi a fost numită Taraxacum Officinale, adică “Remediu oficial pentru boli”. Este adevărat. Această plantă întâlnită în România pe toate pajiştile şi marginile de drum primăvara are puterea de a vindeca atât de multe boli încât ar putea înlocui cu succes orice medicament modern. Întreaga plantă are efecte curative datorită compuşilor care se întâlnesc atât în petale cât şi în tulpină şi rădăcină.

Păpădia conţine:
Vitaminele A, B1, B2, B5, B6, B12, C, E, D, G şi P, potasiu, sodiu, calciu, fosfor, fier, magneziu, cupru, cobalt, zinc, inulină, pectină, acid galic, acid linoleic şi linolenic.

Păpădia tratează diferite boli de ficat şi bilă
Păpădia este foarte cunoscută şi apreciată pentru efectele sale benefice asupra sănătăţii ficatului şi a bilei. Substanţele active care se găsesc în păpădie stimulează activitatea stomacului, a ficatului şi a bilei, având un efect diuretic care ajută organismul să elimine toxinele. De asemenea, păpădia conţine substanţe care protejează celulele hepatice şi are un efect tonic asupra lui, a splinei şi a bilei. Numeroase studii au scos la iveală faptul că păpădia vindecă afecţiuni precum hepatitele, icterul şi dischineziile biliare.

Păpădia – un puternic detoxifiant şi antiinflamator
Datorită vitaminelor şi mineralelor pe care păpădia le conţine, ea acţionează ca un tonic şi ca un diuretic asupra organismului, are un puternic efect detoxifiant, curăţă sângele, ficatul şi colonul de toxinele acumulate în timp, le reglează activitatea şi le stimulează.

Păpădia luptă împotriva cancerului
Păpădia previne şi luptă împotriva cancerului prin conţinutul său bogat de vitamina A şi C. Anumite studii au scos la iveală efectele benefice pe care consumul de păpădie le are asupra cancerului bucal şi la plămâni.

Păpădia – adjuvant pentru diabetici şi obezi
Păpădia conţine o substanţă numită inulină, un zahăr care nu stimulează secreţia de insulină a pancreasului ca alte zaharuri, şi care este foarte benefică pentru oamenii care suferă de diabet sau de hipoglicemie. Consumul de păpădie previne şi luptă împotriva diabetului şi echilibrează nivelul de zahăr din sânge, ajutând astfel şi în curele de slăbire.

Păpădia reduce riscul de infarct
Păpădia are un conţinut ridicat de potasiu şi magneziu, două minerale care ajută la detoxifierea sângelui, la scăderea tensiunii şi a colesterolului, reducând astfel riscul bolilor de inimă, a infarcturilor şi a atacurilor cerebrale.

Păpădia vindecă bolile de piele
Păpădia conţine Vitamina A şi seleniu, doi compuşi care ajută foarte mult la curăţarea, regenerarea şi înfrumuseţarea pielii. Consumul de păpădie este benefic pentru persoanele care suferă de acnee, eczeme sau alte boli de piele. (Integral pe gorjeanul.ro)