PÂINEA DE PECICA A AJUNS ÎN BULGARIA

Lângă capitala Bulgariei, la Pravets, se strigă catalogul celor mai importante GAL-uri din Uniunea Europeană, cu ocazia împlinirii a 10 ani de LEADER.

Țări precum Franța, Luxemburg, Polonia, Serbia, Grecia, Ungaria, Irlanda, Estonia, Italia, Letonia, Lituania, Cehia și România au răspuns prezent.

Din țara noastră au participat Grupuri de Acțiune Locală din Tulcea, Cluj, Giurgiu, Mureș, Arad și Tecuci.

De asemenea, la evenimente sunt prezenți reprezentanți ai Rețelei de Dezvoltare Rurală Europeană, oficiali DG Agri. În cursul zilei, sunt așteptați să vină cei care conduc agricultura din Bulgaria, Franța, Letonia și Polonia, precum și reprezentanți ai oficialităților din România.

Cu această ocazie, reprezentanți ai unui GAL din Arad au dăruit participanților pâine din Pecica, un produs recunoscut pentru calitatea sa, care face obiectul Schemei de calitate.„ Pâinea este un cadou, inițiativa face parte din modul nostru de a ne promova. Și noi vom face parte dintr-un grup care discută despre produsele locale. Ne interesează subiectul și credem că este necesar ca la nivelul ministerului agriculturii să fie definit produsul localAvem mult de muncă, multă legislație de pus la punct, dar am alături o echipă de nota 20 și sper că va fi bine”, a decarat pentru AGRO TV vicepreședintele FNGAL, Marinela Petran, lider al Grupului de Acțiune din care face parte Pecica, orașul din care vine celebra pâine.

- Publicitate -

 

 

Daniela Muscă

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole