22 aprilie 2021 - 02:23

Pagube mari cauzate de incendii, intr-un judet din Romania!

În ultimele 48 de ore, incendiile au făcut pagube mare în județul Iași. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență este vorba de sute de hectare de teren și livezi care au fost mistuite de flăcări în urma neglijenței unor persoane.

Purtătorul de cuvânt al ISU Iași, Silvia Bolohan a declarat că pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihail Grigore Sturdza” au fost solicitați în perioada 2-3 aprilie să intervină în mai multe localități din județ pentru a stinge o serie de incendii ce au afectat din plin sute de hectare de vegetație uscată, dar și unele livezi.
 
De asemenea, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Lețcani, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 10 hectare de vegetație uscată, 1.800 copaci Paulownia și o instalație de irigare.
 
Tot la stingerea unui incendiu de vegetație uscată au intervenit și pompierii ieșeni în zona localității Bogdănești, comuna Horlești. Au ars aproximativ 5 hectare de vegetație uscată. În aceeași zonă, dar pe un alt teren au ars 130 de hectare de vegetație uscată. Cauza a fost legată de neglijența unei persoane ce a făcut foc în câmp deschis. 
 
Dezastrul a continuat în localitatea Slobozia, comuna Ciurea, unde au ars aproximativ 70 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise explică cei de la ISU Iași.
 
Autor: Daria Diaconiuc