Pactul Ecologic European, un pericol pentru fermieri?

1000 de miliarde de euro în următorii 10 ani – acestea vor fi fondurile pe care Uniunea Europeană le va investi prin Green Deal – pactul ecologic prin care vrea să reducă poluarea. În condițiile în care pactul ecologic va afecta aproape toate industriile productive și agricultura și este nevoie de investiții suplimentare în cercetare și inovare, pentru identificarea soluțiilor potrivite. Invitatul emisiunii ”Agricultura, o șansă pentru România”, Cristina Cionga, director afaceri europene APPR, într-o discuție cu relizatorul Cătălin Lența, a precizat că noile condiții și cerințe impuse de acest pact nu fac decât să creeze o presiune suplimentară pe umerii fermierilor.

”Implementarea Green Deal este o certitudine din toamnă, iar tunurile vor fi puse pe Comisia Europeană, cât și pe fermieri. Aceștia trebuie să vină cu acele standarde, impuse de societatea civilă. Toate aceste obligații reprezintă dificultăți pentru fermierii europeni, pentru că sunt nevoiți să țină pasul cu ceilalți concurenți de pe alte meridiane. Înseamnă din ce în ce mai puține mijloace de protejare a culturilor, pentru ca sunt substanțe și tehnologii care dispar de pe piață. Este de asemena o legislație dificil de penetrat în ceea ce privește ameliorarea de precizie a plantelor, atunci când vorbim de noile tehnologii de ameliorare. Sunt tot felul de presiuni și de rigori, care vor face fermierii europeni necompetitivi pe termen scurt sau mediu” a afirmat Cristina Cionga, director afaceri europene APPR.

Cu toate acestea, UE va oferi sprijin financiar și asistență tehnică pentru a ajuta cetățenii, întreprinderile și regiunile cele mai afectate de trecerea la economia verde. Pentru aceasta, a creat Mecanismul pentru o tranziție justă, care va contribui la mobilizarea a cel puțin 100 de miliarde EURO în perioada 2021-2027 în regiunile cele mai afectate.

Emisiunea  “Agricultura, o șansă pentru România”  este o inițiativă a Asociației pentru Sprijinirea Dezvoltării Agriculturii,inițiativă susținută de Agro TV, Profit TV și Look Pus.

ALĂTURĂ-TE  ACESTUI  PROIECT!

- Publicitate -

Mai multe informații pe  asdar.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole