Pace în războiul dintre oieri şi parlamentari? Vezi care au fost conditiile păcii!

Ciobanii au speranţa într-o schimbare în ceea ce priveşte prevederile apărute în ultimele luni, printre care se numără şi limitarea numărului de câini de la stână.

Ciobanii de pe întreg teritoriul României sunt într-un adevărat război cu parlamentarii. Asta după ce s-a declanşat scandalul privind limitarea numărului de câini la stână la maximum trei şi interzicerea păşunatului între 6 decembrie şi 24 aprilie. Decizia vine ca urmare a unui proiect de lege depus în februarie 2013 de opt deputaţi şi de doi senatori şi care urma să intre în vigoare în luna iunie a acestui an. Proiectul în această formă a fost făcut la presiunea vânătorilor, nemultumiţi că ciobanii şi câinii lor le gonesc vânatul. După două ieşiri în stradă şi mai multe runde de discuţii, acum se pare că s-a ajuns la un numitor comun.

Marcel Andrei, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Bovine, a declarat că oierii au ajuns în sfârşit la un acord cu Ministerul Agriculturii în ceea ce priveşte problemele pe care aceştia le ridică deja de câteva luni.

„La ultima discuţie pe care am avut-o marţi la Comisia de Agricultură din Camera Deputaţilor, am format o comisie de lucru. Am stabilit că fiecare cioban va stabili singur de câţi câini are nevoie la stână, pentru că noi nu suntem crescători de câini, ci avem nevoie de ei în funcţie de cât de mare e turma. Referitor la perioada de păşunat, s-a abrogat aliniatul din articolul 23, pentru că nu are ce să caute o astfel de decizie în legea vânătorii. Nu ei trebuie să decidă ce facem noi cu turmele noastre”, a declarat Marcel Andrei, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Bovine). Integral pe radiocluj.ro

Citește și

Comentariile sunt închise