Ovidiu Ranta, singurul român care a fost acceptat în comisia de jurizare de la Agritehnica

45

Ranta_13

Anul acesta, în perioada 12-16 noiembrie, la Hanovra, vor fi premiate ultimele noutăţi în materie de utilaje agricole. Medaliile de argint, 33 la număr, dar şi cele de aur vor fi înmânate acelor persoane care au creat concepte inovative sau noi, cu importanţă deosebită pentru practica agricolă, care să contribuie la creşterea indicilor de calitate, producţie şi siguranţa utilizatorului, dar şi să aibă un consum redus energetic.

Pentru desemnarea câştigătorilor s-a avut în vedere, de asemenea şi impactul noilor tehnologii asupra mediului.

Printre noutăţile apreciate se numără utilajele multifuncţionale, un soft care permite acomodarea mai rapidă a tinerilor fermieri cu utilizarea combinelor moderne, dar şi o maşină specială pentru recoltarea cartofilor. Ovidiu Ranta, specialist şi cadru didactic la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj a prezentat pentru AGRO TV medaliile de aur care vor fi acordate la Hanovra în acest an, în calitate de membru al comisiei de jurizare.

Ovidiu Ranta este singurul român membru al comisiei de jurizare a concurenţilor pentru medaliile de la Agritehnica format din 35 de specialişti. Agritehnica, cea mai mare expoziţie internaţională de maşini şi echipamente agricole din lume, se desfăşoară la Hanovra din 2 în doi ani. La ultima ediţie în 2011 au participat peste 2.700 de firme care au expus în hale întinse pe 39,5 ha şi vizitate de peste 400.000 de persoane.

Citește și

Cmentariile sunt închise