Orzul a ajuns în hambare! Ce preț primesc fermierii ACUM pe această marfă

Majoritatea fermierilor din sectorul vegetal au încheiat recoltatul orzului, aceasta fiind și prima cultură recoltată anul acesta. Producțiile se arată bune în multe zone ale țării.

În zona de vest, Dimitrie Muscă spune că a obținut producții cuprinse între 7 tone și 7,4 tone/hectar pe parcelele însămânțate cu orz, care însumează o suprafață de 635 de hectare.

Tot în zona de vest, dar în județul Timiș, fermierul Alexander Degianski spunea acum câteva săptămâni că așteaptă producții de orz de peste 9 tone/hectar, însă o parte din plante au fost puse la pământ de culturile din ultima perioadă.

Mutându-ne în partea de sud a țării, fermierul Ionuț Olteanu a obținut o producție medie la cultura orzului de 8 tone/hectar. Acesta lucrează suprafețe în mai multe județe: Giurgiu, Teleorman și Dâmbovița, iar bonitatea terenurilor și aportul pluviometric și-au spus cuvântul în fiecare dintre aceste zone.

În ceea ce privește prețurile, orzul este cotat la momentul actual, în Portul Constanța, la un nivel de 170 euro/tonă. Sigur, prețul pe care îl pot obține fermierii la poarta fermei diferă în funcție de zonă, ținând cont de costurile legate de transport.

”Orzul, la rândul lui, a plecat în jos după grâu. El este trat într-una de grâu, ia indicațiile orzului în Portul Constanța sunt la nivel de 170 euro/tonă în acest moment”, a precizat Cezar Gherghe, expert în piața cerealelor, la Digi24.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole