Oros, despre romanii intorsi din diaspora: ”Sa ramana aici, sa lucreze pamantul romanesc”

După cum scriam în urmă cu o zi, țări precum Germania sau Italia sunt disperate după muncitorii români întorși acasă și caută un acord cu țările din estul Europei pentru ca muncitorii sezonieri să poată ajunge la muncă. Ministerul Agriculturii din Italia caută un acord cu România pentru redeschiderea fluxului de sezonieri.

În acest sens, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a făcut câteva precizări cu privire la această situație. Potrivit șefului MADR, în definitiv, alegerea este a fiecăruia dacă vrea să rămână sau să plece înapoi, însă recomandarea oficialului este ca muncitorii întorși în țară să rămână aici și să muncească pământul românesc.

”Sigur, aceste țări iau măsurile care cred că le=ar fi necesare. Ani de zile s-a lucrat cu muncitori din țările din est, foarte mulți din România. Acum, depinde și de ceea ce își doresc acești muncitori. Doresc să se reîntoarcă acolo unde au lucrat? Sau doresc să rămână în țară și să lucreze la producătorii și industria alimentară din România? Până la urmă este alegerea lor, nu putem să îi oprim.

Eu sigur că le-aș recomanda – dar recomandarea asta ar suna foarte populist și nu-mi stă în fire să fac declarații populiste – să rămână aici și să lucreze pământul din România, pentru că, dacă criza se prelungește, foarte multe dintre produsele pe care le vom consuma la toamnă vor fi produse autohtone. Dar fiecare știe exact ce vrea să facă pentru el și pentru familia sa”, a declarat Adrian Oros la Digi24.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole