Ornitolog pentru o zi alături de Alexandru Stermin la Grădina Botanică din Cluj

93

Clujenii sunt invitaţi să studieze împreună cu ornitologul Alexandru Stermin cele peste 40 de specii de păsări: silvii, piţigoi, sticleţi, ciocănitoare sau ciufii, din Grădina Botanică. Evenimentul va avea loc în perioada 26 – 27 mai, în cadrul Zilele Clujului.
În anul 2011, Grădina Botanică a câştigat premiul ca fiind “Spaţiul verde cu cea mai mare Biodiversitate din Cluj-Napoca”.

“Te invităm să fii ornitolog pentru o zi şi vei învăţa cum astăzi ornitologii din întreaga lume monitorizează păsările. Vei avea chiar tu un formular al tău şi pe lângă asta vom descoperi în fiecare din noi acel om îndrăgostit de păsări de mii de ani. Ne vom întâlni cu corbii şi odată cu legendele lor ne vom întoarce în timp. Vom asculta sticleţii, care pe cât sunt de mici pe atât de mult au marcat mitologia şi arta timpurilor. Vom descoperi cum fiecare pasăre are un loc al ei, cum fiecare este legată de un habitat anume, vom înţelege de ce astăzi multe dintre păsările şi habitatele lumii depind de noi. Vom învăţa că putem să facem ceva pentru ele, şi că trebuie să facem ceva”, explică ornitologul Alexandru Stermin, doctorand la Facultatea de Biologie şi Geologie din cadrul Universităţii Babes Bolyai.

Doritorii se pot prezenta sâmbătă sau duminică, respectiv 26 – 27 mai, ora, la intrarea în Grădina Botanică, nefiind necesare înscrieri în prealabil. Sursa: ziuadecj.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult