Oregano poate ajuta la protecţia împotriva cancerului de prostată

69

Oregano, un condiment comun pentru pizza şi paste, ar putea fi transformat într-un medicament ce protejează împotriva cancerului de prostată cu mai puţine efecte secundare decât tratamentele existente.
Cercetătorii de la Universitatea din Long Island, New York, a studiat carvacrol, o substanţă chimică din oregano care, atunci când a fost adăugată la celulele cancerului de prostată în laborator, le-a distrus repede.


 
Carvacrol ar putea fi acum folosit ca un tratament în sine împotriva cancerului sau ca model pentru un medicament mai puternic.
 
Experţii au avertizat însă că atunci când oregano este consumat, s-ar putea ca această substanţă, carvacrol să fie digerată înainte de a-şi face efectele.
 
Dacă studiul continuă să dea rezultate pozitive, acest super-condiment ar putea prezenta un tratament foarte promiţător pentru pacienţii cu cancer de prostată. Un avantaj semnificativ este faptul că oregano este frecvent utilizat în produsele alimentare. Se aşteaptă ca acest lucru să se traducă într-un nivel scăzut al efectelor toxice severe.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult