ORBAN READUCE PE TAPET SCANDALUL DUBLULUI STANDARD

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că Biroul Executiv al partidului a decis să facă o solicitare în baza legii 544 privind liberul acces la informaţii de interes public adresate către Ministerul Agriculturii, ANPC şi ANSVSA pentru a pune la dispoziţia opiniei publice toate informaţiile legate de produsele neconforme.

”Am hotărât ca în cursul zilei de mâine să depunem o solicitare în baza legii 544 privind liberul acces la informaţii de interes public adresate către Ministerul Agriculturii, ANPC şi ANSVSA pentru a pune la dispoziţia opiniei publice toate informaţiile legate de acest subiect: produsele neconforme, firmele are le-au produs, unde au fost ele comercializate, câte au fost retrase din aceste produse şi măsurile care s-au dispus. În cazul în care nu vom primi în termenul legal informaţiile solicitate, ne vom adresa instanţei, vom da în judecată instituţiile menţionate pentru a obliga aceste instituţii să pună la dispoziţia cetăţenilor informaţiile”, a declarat Ludovic Orban.

Autorităţile române au descoperit nouă din 29 de produse alimentare care aveau standarde duble din punct de vedere calitativ în România şi în câteva ţări din UE, în urma analizelor comparative, a anunţat miercurea trecută directorul Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV), Rodica Tănăsuică, în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat şi ministrul Agriculturii, Petre Daea.

La aceste acţiuni au participat reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). IIPSV este o instituţie aflată în subordinea ANSVSA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole