Oprea a cerut verificarea gradului de risc potențial pentru mediu produs după scufundarea unui șlep cu fertilizant agricol

52

gabriel_opreaVicepremierul Gabriel Oprea a ordonat Centrului Operațional de Comandă al Guvernului și Platformei de Coordonare Operațională să verifice prin structurile proprii și ministerele de linie gradul de risc potențial pentru mediul înconjurător după ce un șlep românesc, încărcat cu fertilizant agricol, s-a scufundat în apropierea Portului Moldova-Veche.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Oprea a formulat solicitarea în calitate de președinte al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU).

Totodată, Ministerele Mediului, Transporturilor și Agriculturii vor lua măsurile urgente pentru limitarea efectelor care ar putea apărea asupra mediului.

În prezent structurile cu responsabilități desfășoară activități la fața locului pentru evaluarea riscurilor de mediu generate de acest eveniment. Toate structurile vor rămâne active în vederea aplicării cu celeritate a măsurilor care se impun.

Șlepul scufundat miercuri avea la bord 847,9 tone de fertilizant agricol, ambalat în saci de plastic, și făcea parte dintr-un convoi alcătuit din nava Baziaș, două barje și trei șlepuri care fuseseră încărcate într-un port din Croația și avea destinația Moldova-Veche. (Sursa: AGERPRES)

 

Citește și

Cmentariile sunt închise