Contribuțiile aferente veniturilor din activități agricole vor putea fi plătite şi la Primărie

17

taxess

Persoanele care obţin venituri din activităţi agricole vor putea să achite impozitul şi contribuţiile aferente acestor venituri la Primărie, prevede un proiect de ordonanţă prezentat joi de Ministerul de Finanţe. Documentul ar putea fi aprobat în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare.

Ministerul de Finanţe a lansat joi, în dezbatere publică, un proiect care ar trebui să preîntâmpine problemele legate de plata impozitului agricol. Mai exact, ministerul propune ca acest tip de impozit să poată fi plătit şi la Primărie, nu doar la sediul ANAF.

Argumentul adus este acela că măsura va duce la „diminuarea cheltuielilor de conformare pe care trebuie să le suporte contribuabilul pentru a-şi îndeplini obligaţiile de plată”. În plus, „se evită deplasarea contribuabililor în cauză pe distanţe foarte mari până la unităţile administraţiilor finanţelor publice la care sunt înregistraţi ca plătitori de impozit şi contribuţii aferente veniturilor din activităţi agricole”, adaugă sursa citată de cotidianul.ro.

„Impozitul şi contribuţiile aferente veniturilor din activităţi agricole, datorate de persoanele fizice, potrivit legii, se pot achita în numerar şi la compartimentele de specialitate ale unităţii administrativ-teritoriale corespunzătoare localităţii în care îşi au domiciliul fiscal contribuabilii, dacă în această localitate nu există o unitate teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală”, prevede proiectul de ordonanţă. (Sursa: informatia-zilei.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise