Omul de afaceri Nicolae Ciornîi a investit 25 milioane de euro într-o livadă

35

Nicolae Ciornîi, ex-vicepreşedinte al Lukoil, şi unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Republica Moldova spune că este cel mai mare proprietar de terenuri arabile din ţară şi că a investit circa 25 milioane de euro într-o livadă.

Cunoscutul om de afaceri Nicolae Ciornîi susţine într-un interviu pentru Europa Liberă că după ce a câştigat bani în alte părţi investeşte în ţara noastră, în special în agricultură.

„Am cumpărat pământ arabil de la ţărani. 10 mii de hectare în Moldova, suntem cei mai mari proprietari de pământ arabil şi am făcut întreprinderi, mai ales în zona de Nord, în jurul Cahulului avem şi în raionul Anenii Noi.”, precizează milionarul.
Mai mult, Ciornîi susţine că a investit circa 25 milioane de euro în crearea celei mai mari livezi de nuci din Europa

„Am început să sădim cea mai mare livadă de nuci din Europa. Şi am făcut pepinieră şi facem puieţi. Prima livadă de-acum a dat roadă anul trecut. Timp de 15 ani o să am profit, o să-mi răscumpăr toate cheltuielile. De-acum am venit. Am intrat în asociaţia europeană de creştere a nucilor greceşti.”, declară omul de afaceri.

Venitul este obţinut acum în special din comercializarea puieţilor, care i-a permis să recupereze aproape toate cheltuielile.
„Acum vindem puieţi în Ucraina, în Georgia, în Rusia, în România, în Turcia, în Ungaria. Şi în afară de asta am început să creştem şi seminţe de floarea-soarelui, pe care o exportăm în Rusia, Kirghizstan, Uzbekistan, Ucraina, şi în Europa. Se poate de făcut business şi se poate de obţinut venit şi în Moldova”, constată milionarul moldovean.

Nicolae Ciornîi, ex-vicepreşedinte al Lukoil, una dintre cele mai mari companii petroliere din lume, este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Republica Moldova. Imperiul său se extinde în câteva state din regiune şi include zeci de mii de hectare de terenuri agricole, companii de comerţ cu produse petroliere, afaceri imobiliare, hotele etc. Sursa: adevărul.ro

Citește și

Cmentariile sunt închise