Pandemia de COVID mai reprezintă sau nu o urgenţă globală? OMS ne va spune în câteva zile

Membrii Organizației Mondiale a Sănătății se reunesc la sfârșitul lunii ianuarie pentru a decide dacă pandemia de COVID-19 încă reprezintă o urgenţă globală.

Un comitet al Organizației Mondiale a Sănătății se va reuni pe 27 ianuarie pentru a analiza dacă pandemia de COVID reprezintă încă o urgență globală, a declarat marți un purtător de cuvânt. Purtătorul de cuvânt al OMS, Carla Drysdale, a confirmat momentul întâlnirii la un briefing de presă la Geneva.

Comitetul pentru Situații de Urgență îl consiliază pe directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care va decide dacă focarul mai reprezintă o urgență de sănătate publică de interes internațional, cel mai înalt nivel de alertă al agenției ONU.

Mai mulți oameni de știință și consilieri OMS susţin că ar putea fi prea devreme pentru a declara sfârșitul fazei de urgență a pandemiei de COVID-19 din cauza nivelurilor ridicate de infecții din China, care a renunţat luna trecută la politica zero-COVID, relatează REUTERS.

Sursa- Radio România Actualități

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole