Olt: Usturoiul din Fălcoiu, marcă înregistrată

SONY DSCReprezentanții administrației locale din comuna Fălcoiu vor să îi convingă pe fermierii din zonă să se asocieze astfel încât să poată face din usturoiul cultivat la Fălcoiu o marcă înregistrată.

Viceprimarul localității Fălcoiu, Ilie Oncică, a declarat , că se dorește pe plan local reînvierea tradiției cultivării usturoiului pe suprafețe de sute de hectare și promovarea producătorilor locali, astfel încât aceștia să poată obține profit.

“Am discutat cu legumicultorii și am ajuns la concluzia că fără asociere nu pot pătrunde pe piețele de desfacere mari. În perioada de dinainte de 1990 se cultiva usturoi la Fălcoiu pe 400 de hectare și acum se mai cultivă doar pe parcele mici de până la 4.000 de metri pătrați pentru că nu mai este rentabil, piața a fost invadată de usturoiul chinezesc, iar pentru a livra în marile lanțuri de magazine trebuie să producem cantități mari. Legumicultorii noștri nu mai au acces pe piețele de desfacere și încercăm să îi încurajăm să se asocieze, să devină competitivi”, a spus Ilie Oncică.

Edilul spune că legumicultorii din Fălcoiu sunt nevoiți să își vândă produsele la prețuri de două sau chiar de trei ori mai mici decât prețurile de la raft și de aceea există riscul ca suprafețele cultivate cu usturoi să se micșoreze din ce în ce mai mult.

“Noi dorim să păstrăm tradiția pentru că usturoiul de Fălcoiu a fost renumit în țară și încă mai este cunoscut. Considerăm că în condițiile în care ar fi promovat și producătorii ar avea de câștigat și munca lor ar fi răsplătită. Anul acesta am început discuțiile cu fermierii, astfel încât usturoiul de Fălcoiu să fie marcă înregistrată”, a adăugat viceprimarul. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult